Брауни с череши и кедрови ядки


Съвсем не в сезон, но сега и дойде времето на тази рецепта. А като си спомня, че снимките стоят на компютъра ми от поне 5 месеца... 😂😂😂
Рецептата е адаптирана от Черешовото брауни на Джейми Оливър от книгата "Джейми и приятели / Десерти".
Знаете, че съм голям почитател на браунито. Уникално вкусно се получи. Сетих се, че съм забравила да пиша за него след като вчера направих от най-често приготвяното напоследък брауни.


 Продукти: за тавичка с размери 20 на 20 см
130 г масло, 150 г черен шоколад, 15 череши - почистени от костилките, 50 г кедрови ядки - леко запечени на тиган, 225 г захар, 55 г какао, 75 г бяло брашно, 3/4 ч.л. бакпулвер, 3 яйца - леко разбити, 50 г черен шоколад начупен на парченца,


Фурната се загрява на 180 градуса. Тавичката се застила с хартия за печене.
Маслото и 150 г черен шоколад се разтапят на водна баня или в микровълновата на слаба мощност. Прибавят се черешите в същата купа и леко запечените на тиган кедрови ядки.
В друга купа се смесват захарта, какаото, брашното и бакпулвера. Прибавят се към шоколадовата смес и се разбъркват добре докато се получи еднородна смес. Накрая се прибавят и разбитите яйца като отново се разбърква добре и също парченцата шоколад.

Сместа се изсипва в тавичкатаи се заглажда добре. Браунито се пече за около 20 минути. Забита клечка в средата трябва да остане с малко полепнала смес. Браунито трябва да остане влажно.

След като изстине се нарязва на квадрати.






0 comments:

Публикуване на коментар