Бисквитена торта


Вчера приготвих тази бисквитена торта да се подсладим по случай рождения ден на едната ми сестра - Христина. (Знаете имам си един роден брат - моето всичко, и две доведени сестри. Бая голямо семейство сме.)
Тя пък днес ми каза, че е правила някакво много вкусно реване. Другата ни сестра София й дала рецептата. Та и аз ще  я поискам. Обичам реване и не съм правила от години. 
Та... тортата... Съвсем семпла, но много свежа и вкусна. Използвах бисквитите на Победа, които са в кутия от 4 пакетчета по 12 бисквити мисля, че бяха. 2 с какаови и 2 с обикновени - ванилови. Аз използвах само 1 от какаовите. Пакетът е от 400 г, т.е. аз използвах 300 г.
Кремът ни е много любим, правя го в различни вариации.

Продукти: 300 г бисквити за торта по избор

за крема: 1 пак нишесте ванилия, 600 мл прясно мляко, 12 с.л. захар, 400 г заквасена сметана, 2 бр жълтък, 60 г масло

1 банан, 1 киви, 100 г черен шоколад и ягоди за украса

500 мл прясно мляко се слагат в подходяща тенджерка на котлона заедно със захарта. В купа се разбиват жълтъците, нишестето и 100 мл прясно мляко. Когато млякото започне да завира на тънка струя се изсипва жълтъчната млечна смес и се бърка непрекъснато. Когато се сгъсти се сваля от котлона. Става за под минутка. Прибавя се маслото и се разбърква добре с телта.

Оставя се настрани да изстине като периодично се разбърква. Когато кремът е изстинал се добавя заквасената сметана. В тавичка се слага малко крем на дъното. подреждат се бисквити, крем, нарязан на филийки банан. Отгоре се подреждат другите бисквити, отново се покрива с крем и нарязаното киви. Ред бисквити и се завършва с крем. Отгоре се посипва с нарязания на ситно шоколад. Добре е да остои повечко часове в хладилника за да се напоят и омекнат бисквитите. У нас не издържа много. Първото парче беше отрязано още 3-4 часа след като я направих. Разполагам с един брой лакомник у дома. 😂😂😂
Днес няма и помен от тази торта. Сега на вечеря я довършихме. Бяхме спряли с бялата захар, но ни се дояде сладичко тези дни. 








0 comments:

Публикуване на коментар