Моето пиленце в сладко кисел сос


Пилешки гърди ги нарязвам на кубчета (у дома обичат по малки, но е въпрос на избор) и ги заливам с марината за минимум 10-12 часа (ако престоят 24 часа още по хубаво) от мед, оцет, соев сос, малко зелен чай (без захар), ананасов сок, сол. След това сварявам месото. Накисвам ги за още час в малко мед и солен соев сос. След което приготвям панировката... от оризово брашно, 1-2 яйца, бира, сол. Пържа докато порозовеят. Стават много бързо, трябва да се внимава да не се препържат. 

Сладко-киселия сос правя като загрявам малко зехтин в тиган, добавям кристална захар докато лекичко се карамелизира, но не оставям да потъмнее за да не горчи. След това слагам мед, соев сос, оцет и малко размито сладко от сливи (най-добре да се пасира за да е хомогенно). Така варя докато се получи не много гъста смес. Опитвам на вкус задължително (веднъж ми се получи леко по сладък соса и трябваше да добавям соев сос  

На който не му се занимава продава се и готов соев сос по магазините, но не мога да се сетя на коя марка беше... 

*само с тази снимка разполагам засега

0 comments:

Публикуване на коментар