Лебкухен/Lebkuchen bar



Разновидност на Лебкухен. Аз всъщност не знаех, че това е точно лебкухен и тръгнах да търся рецепта на немски сладки по снимка в гуугъл докато открия това което ми трябва. И си харесах 3 рецепти от които си комбинирах в една. Главно ползвах тази и си добавих подправки от другите две :)

Продукти: 3/4 ч.ч. мед, 1/2 ч.ч. захар, 1/4 ч.ч. кафява захар, 2 яйца, 2 и 1/2 ч.ч. брашно, 1 и 1/4 ч.л. канела, 1 ч.л. сода за хляб (или бакпулвер), 1/4 ч.л. смлян карамфил, 1 смляно бахарче, 1/2 ч.л. смлян кардамон, 1/4 ч.л. джинджифил, 1 ч.л. настъргана лимонова кора, 3/4 ч.ч. счукани бадеми, 1/2 ч.ч. ситно нарязани захаросани портокалови и лимонови корички, 1/3 ч.ч. светли стафиди нарязани на ситно

за глазурата: 1 ч.ч. пудра захар, малко горещо мляко или вода, ванилия

В тенджерка се разтопява меда ако е захаросан. Разбива се с миксер заедно със захарта до гладка смес. Добавят се едно по едно яйцата и се разбива добре. Смесват се подправките, бакпулвера/содата/ и брашното и се добавят към медената смес. Прибавят се натрошените бадеми, стафидите, лимоновите корички и захаросаните портокалови и лимонови кори.

Квадратна Тавичка се намазва с масло и се поръсва с брашно или се застила с хартия за печене и се разпределя сместа. Пече се на 200 градуса около 20тина минути.

Сладкиша се намазва още докато е горещ със захарната глазура и се нарязва на квадратчета. Оставя се да изстине. Може да се украси със захаросани череши и бадеми

* 1 ч.ч. = 250 мл

0 comments:

Публикуване на коментар