Лешникови браунис




Продукти: 280г. шоколадов кувертюр или черен шоколад, 1/2 ч.ч. масло, 1 ч.ч. захар, 1 и 1/2 ч.ч. лешници, 3 яйца, ванилия, 1/4 ч.ч. брашно, 1/2 ч.л. сол

Една чаена чаша от лешниците се смилат фино на брашно, другите се начукват на едро. Маслото и шоколада се разтапят на водна баня и се охлаждат за няколко минути. Към тях се прибавя захарта и яйцата едно по едно. Разбърква се добре, добавят се и останалите съставки. Фурната се загрява на 180. В тавичка около 20/20 (моята беше малко по голяма) се поставя хартия за печене и се изсипва тестото. Пече се докато забита клечка в средата излезне леко влажна.

0 comments:

Публикуване на коментар