Пиле с маскарпоне и салвия



Вчера бяхме на гости на наши близки приятели и напоследък си готвим. Вчера беше мой ред. И имах една кутия маскарпоне в хладилника, която трябваше да използвам, реших вместо в нещо сладко, да я вложа в основното. Много го харесаха всички, стана много крехко и вкусно. Сервирахме го с гарнитура от немски картофени ньоки в масло.

Приготвя се сравнително бързо и изключително лесно.


Продукти: 4 цели пилешки бутчета, 500 мл бяло вино, 200 мл животинска сметана, 1 скилидка чесън, 2 с.л. зехтин, 250 г маскарпоне, сол на вкус, естрагон и салвия

Пилешките бутчета се разделят на две части, измиват се старателно и се подсушават с домакинска хартия от влагата. В дълбок съд с капак се загрява зехтина. Пилешките бутчета се запечатват от двете страни за по няколко минути, докато придобият  златист цвят. Налива се виното и когато течността намалее малко се добавя и сметаната, осолява се. Котлонът се намалява на слабо и се оставя да да къкри за около час или докато месото стане меко и се сготви добре. На всеки 15-тина минути се обръща наобратно. Когато е готово се прибавят естрагона, салвията и маскарпонето, разбърква се докато маскарпонето се усвои от соса и се сваля от котлона.




0 comments:

Публикуване на коментар