Брауни с ягоди и крема сирене


Подготвям тази публикация много отдавна, но все я отлагах. Това брауни правих за една много приятна вечеря на, която ни поканиха наши съвсем нови и пресни приятели, с които на всичко отгоре си допаднахме изключително много. Оказахме се много близки по много параграфи. И четиримата много обичаме да ходим на пикник. Ще ви споделя няколко снимки от едно прекрасно място на което си правим страхотни пикници вече няколко пъти. Мястото е Езерец и е просто невероятно. Плажът там е разкошен. Може би е останал толкова хубав и ненаселен, защото се стига малко трудно до там. Просто пътят е малко кофти, черен път е около 2 км може би. И над плажа има чудесна горичка.





За съжаление имам само 2-3 снимки на този сладкиш и не са особено добри, но няма значение. Получава се много приятен.



Адаптирано от тук.


Продукти: за брауни частта: 115 г краве масло, 220 г шоколад (може да е черен, млечен), 1 ч.ч. захар, 3 големи яйца, ванилия, щипка сол, 100 г брашно
за частта с крема сирене: 250 г крема сирене на стайна температура, 50 г захар, 1 яйце, 2-3 с.л. сладко от праскови (може и от ягоди, аз нямах)

Около 200-300 г ягоди, измити, изчистени и нарязани на половинки


Фурната се загрява на 180 градуса. Тавичка с размери 20 на 20 се покрива с хартия за печене.

Маслото и шоколадът се разтопяват на водна баня или в микровълновата фурна на ниска мощност. Оставя се настрана за да се охлади до стайна температура. Прибавя се захарта, като се разбърква добре докато се усвои. Добавят се яйцата едно по едно, като се разбива след всяко. Прибавят се ванилията, солта и брашното. Сместа се изсипва в тавичката.

Крема сиренето се разбива на крем със захарта и яйцето. Прибавя се сладкото от праскови. Изсипва се отгоре върху брауни тестото и с вилица или клечка за зъби се разбърква леко за да стане мраморна сместа.
Отгоре се нареждат парченцата ягодки.

Пече се около 35-40 минути.

Ето и обещаните снимки от Езерец :)














И завършвам с един красив залез от Балчик от същия ден :)





0 comments:

Публикуване на коментар