Чийзкейк без бисквитен блат, тип Ню Йорк




Прекрасен и лек сладкиш, който няма да сбъркате ако си направите, ако ви се хапва нещо свежо.
Адаптирах рецептата от тук.




Продукти: 600 г крема сирене, 400 г заквасена сметана, 3 големи яйца, 4-5 с.л. меко масло, 1 с.л. нишесте, ванилия, 1 ч.ч. захар (или на вкус), кората и сокът от един малък лимон.


Фурната се загрява на 150 градуса. Форма с размер 22 см диаметър се обвива плътно с алуминиево фолио от външната страна. Ще се пече на водна баня и не искаме да влезне вода вътре в чийзкейка. И друг път съм показвала този начин на печене на чийзкейк.



На дъното на формата поставяме изрязано парче пекарска хартия.

Добре е всички продукти да са със стайна температура. В дълбока купа се разбиват на крем крема сиренето и маслото. Добавят се заквасената сметана, захарта, лимоновата кора и сок, нишестето и ванилията. Добавят се яйцата едно по едно и се разбива на ниска скорост докато се обедини добре сместа.
Изсипва се в приготвената форма, която се поставя в по-голяма тавичка. Загряват се 2 ч.ч. вода до кипване и се изсипват внимателно в другата тавичка.  Пече се около 2 часа и 10 - 15 минути или докато забита в средата клечка няма по себе си полепнала смес.

Чийзкейкът не се вади от фурната за поне 2-3 часа, сваля се фолиото и се отстранява от другата тавичка след което се поставя в хладилника за една нощ и едва след това се освобождава от формата и се мести в чиния.

Може да се сервира с разбита сладкарска сметана със заквасена или с някакво сладко, плодове, плодов сос или каквото си изберете. Аз не слагах нищо към чийзкейка. беше си чудесен и така. Много се хареса и у дома, а носих и при наши приятели като им ходихме на гости. Много им хареса.








0 comments:

Публикуване на коментар