Шоколадово съвършенство за мама


Съвършенството е в простотата на продуктите. Специално посвещавам този прекрасен сладкиш на мама, която има имен ден днес. Направих го за да се почерпим за нейно здраве. Както и за здравето на моята сестра и на гръцката ми баба, които също празнуват на този ден.

На всички празнуващи днес пожелавам много здраве, усмивки и разбира се много вяра, надежда и много любов.

Честит имен ден, мамо! Един съвършен сладкиш за една съвършена майка :)





Това е един прекрасен сладкиш с който да изненадате гостите си, който съдържа само 2 основни продукта, а именно шоколад и яйца. Ако искате да е по-дебеличък може да използвате форма за торта с размер 18-20 см диаметър. Аз използвах 22 см, защото това ми е най-малката форма с падащо дъно. Сладкишът става с мек и кадифен вкус и става много бързо.  Няма да сбъркате ако го опитате.




Продукти: 3 яйца + 1 белтък, 180 г черен шоколад (може да използвате и само млечен, или да смесите, въпрос на вкус и избор)

пудра захар и свежи малини и ягоди за украса.

 Фурната се загрява на 170 градуса. В дълбока купа се разтопява шоколада на водна баня или в микровълновата на ниска мощност.

Белтъците се отделят от жълтъците. Белтъците се разбиват на твърд сняг. Когато шоколадът е поизстинал вече към него се добавят жълтъците и се разбъркват добре докато се смесят напълно. Добавя се 1 с.л. от белтъчната смес и се разбърква с дървена или силиконова шпатула. След това на три пъти се добавят останалите разбити белтъци като се разбърква бавно, в една посока, докато се усвоят напълно. Но се бърка задължително внимателно за да остане пухкава сместа. Форма за торта се покрива с хартия за печене и се излива вътре сместа. Удря се няколко пъти в масата за да излезне излишния въздух и се пече около 40 минути. Охлажда се, поръсва се с пудра захар и се поставят свежите плодове. Може да се хапва и без да е изстуден напълно.

Адаптирано от тук. Аз използвах 4-ти белтък просто защото ми остана от застройката на една супа. Може да си използвате като в оригинала 3 белтъка.















0 comments:

Публикуване на коментар