Бърза шоколадова торта с банани


Тази тортичка направих доста отдавна, но чак сега й идва реда. Използвах готови шоколадови блатове. Рядко използвам такива, но все пак понякога го правя. Няколко пъти ходихме на плаж в село Езерец и по пътя близо до Балчик има Аутлет магазин на Суит Плюс. В него се предлагат пресни сладкиши от целият им асортимент на ниски цени, защото са примерно начупени, леко препечени или с недобър външен вид. Напазарувахме си някои неща, които използвам за сладкишите (например обикновени бисквити за бисквитени тортички) и взех и два пакета от тези блатове за моменти в които наистина нямам време да пека. Те пък се оказаха доста вкусни.



Продукти: 3 готови шоколадови блатове (размер около 20 на 20 см)

50 мл сок от компот

за крема: 2 презрели банана, 400 г заквасена сметана, 200 мл сладкарска сметана, 100 г млечен шоколад, 1 с.л. масло, пудра захар на вкус ако е необходимо



Бананите се смилат в блендер или се намачкват с вилица. Разбиват се заедно със заквасената сметана с миксер. Шоколадът се разтапя с маслото и се добавя към тях. Накрая се добавя и сладкарската сметана. Ако не ви е достатъчно сладко може а добавите пудра захар.

В подходяща тавичка се поставя първия блат, напоява се с малко сок от компот, покрива се с 1/3 от крема. Така се процедира и с останалите блатове. Тортичката се покрива със свежо фолио и се оставя да престои 1-2 часа в хладилник. Блатовете поемат излишната влага и от крема и той остава стегнат както се вижда.

Може и да се украси отгоре по избор. Може да се добавят и нарязани банани между блатовете.








0 comments:

Публикуване на коментар