Бишкотени пастички с шоколад



Здравейте! 

Днес ще ви покажа рецептата за този бърз сладкиш. Въпреки, че от 8 януари у дома сме на нещо като режим и сме отрязали яденето на подобни сладкиши. Замразили сме го във времето. Или поне да се случва изключително рядко. Имаме нужда и двамата от разтоварване покрай празници и т.н. 

И вече няколко дни не сме яли бяло брашно, сладкиши, шоколад и подобни неща. Със сигурност ако не ми се наложи пак заради здравословни причини не бих спряла напълно сладкото, но е добре да се редуцира. Засега вървим добре. Чувстваме се по-добре от преди. Ще видим как ще продължим. Междувременно измислям някакви варианти ако ни прискърца за сладко... да е доста по-щадящо и с по-здравословни неща. 

Скоро ще ви споделя рецепта за едни много вкусни и пухкави шоколадови палачинки, които може да хапнете без капка угризение. 


Продукти за 6 пастички: 12 броя бишкоти

за крема: 30 г масло, 1 с.л. какао, 50 г шоколад с ром (или 50 г черен шоколад и есенция ром), ванилия
за сиропа: 150 г захар, 250 мл прясно мляко, 3 с.л. какао, ванилия
за поръсване: кокосови стърготини /или ядки, шоколад/

В тенджерка се поставят продуктите за сиропа. Вари се на бавен огън докато се получи гъст сироп. 
Половината масло се разтапя с шоколада, добавя се какаото и когато сместа поизстине се добавя останалото меко масло и ванилията. Оставя се в хладилник да стегне.

Бишкотите се слепват по две с шоколадовия крем и се потапят в гъстия почти колкото боза сироп. Овалват се в кокосови стърготини и се поставят в кутия с капак в хладилника да престоят една нощ. 





0 comments:

Публикуване на коментар