Руладини от кайма


Наскоро моят половинчо ми изпрати снимка какво са хапвали на работа - именно някакви руладинки с кайма. Правила съм с пържолки, но никога с мляно месо и реших да направя и аз.

Продукти: 500 г кайма (смес), 1 филия хляб, накисната във вода или прясно мляко, отцедена и намачкана, 1 малка глава кромид - настъргана, 1/2 ч.л. кимион, 1/2 ч.л. черен пипер, 1 яйце, сол на вкус

За пълнежа: триъгълничета топено сирене, сварен и нарязан на ситно морков, нарязана на дребно кисела краставичка или 2-3 по-малки.
8 по-широки парчета бекон или 16 по-тесни за завиване на руладините, по едно парченце кашкавал за отгоре. 1/2 к.ч. бяло вино.

Каймата се омесва с всички продукти. Може да се омеси и няколко часа по-рано и да се остави в хладилника. Така ще поеме всички аромати.
Разделя се на 8 части. Всяка част се разплесква на "палачинка" и се подрежда пълнежа вътре. Завива се като голямо кебапче и се оформя добре. Около него се увива парче или две бекон в зависимост от широчината им и се подреждат в тавичка. Аз лично си постилам отдолу хартия за печене.


Фурната се загрява на 220 градуса. В тавичката се изсипва виното и се завива с алуминиево фолио. Пече се така 20 минути след което фолиото се отстранява и се допича до готовност - около 20 минути.
Малко преди да се опече се слага по парченце кашкавал отгоре и се запича до зачервяване.

Сервирах с дзадзики :)


0 comments:

Публикуване на коментар