Моите вкусни запечени палачинки




Трябват ви толкова на брой готови палачинки колкото ви е голяма тавичката (тях правя обикновено с мляко, 2-3 яйца, като разбивам първо белтъците на сняг, прибавям жълтъците, млякото и брашно за да стане малко по рядка смес от кексово тесто, слагам и малко олио за да не залепват) 

За сместа: Запържвате в дълбок тиган чесън и лук, кайма, нарязани гъбки, добавяте зеленчуци по избор (сварен грах, моркови, царевица... и т.н.) половин чаша вино, малко доматено пюре или нарязани на ситно пресни или домати за готвене от буркан, слагате подправки по избор и парченца топено или пушено сирене. След като изстине сместа се прибавя едно яйце. 

Докато стине сместа може да си подготвите заливката. В тиганче се запържват 3-4 лъжици брашно до порозовяване, започва бавно да се налива прясно мляко като се бърка непрекъснато за да не останат бучки и да не заготи, получава си се един сос бешамел..., след това слагате топено или пушено сирене и синьо сирене нарязани на по дребно и бъркате докато се разтопят. 

Палачинките се завиват на ролца с пълнежа и се подреждат в тавичка, след това отгоре се разпределя хубаво заливката, нареждат се тънки парченца доматче и пиперка така, че да има върху всяка палачинка и се настъргва кашкавал Пече се до почервяване на кашкавала 

2 коментара:

  1. Тези палачинки се загнездиха в следобедните ми офисни бленувания :)

    ОтговорИзтриване
  2. Сис, хубави са... като се замисля отдавна не съм правила такива... Опитай ги :)

    ОтговорИзтриване