Канелони с кайма


Продукти: 1 пакет канелони
За пълнежа 300 грама кайма, 400-500 грама домати, обелени и нарязани на кубчета, 2 пиперки нарязани на ситно, 200 грама топено сирене, 1 чаша и половина кашкавал, настърган, 1 глава лук нарязан на ситно, подправки по избор и сол и едно яйце.
За соса: 600 грама доматено пюре, чаша вода, чесън, сол, лъжичка захар, босилек
кашкавал чаша и половина, топено сирене за отгоре.

запържва се лукът, прибавят се каймата и останалите продукти без кашкавала, сваля се от огъня и след като изстине се слага и кашкавала и яйцето. 

Приготвя се сосът от продуктите и се оставя настрана.

Канелоните се пълнят като в краищата се потапят в брашно. Подреждат се в тавичка.


Изсипва се отгоре соса. Трябва да ги покрива напълно. Слага се топено сирене на парченца и настърган кашкавал една чаша.

Завива се с фолио и се пече 30-40 мин при 200 градуса. След това се маха фолиото и се наръсва с половин чаша кашкавал. Оставя се да се запече докато се зачерви 

0 comments:

Публикуване на коментар