Пълнени тиквички с яйца и сирене


Здравейтееееееее!

Снощи заспах много рано и днес станах с кокошките. Бях много продуктивна през целия ден и сутринта като напече едно хубаво в двора. Като гущер се препичах на слънце два часа. Много добре ми подейства това. 

За днешната рецепта нямам кой знае какво да кажа. До съвсем скоро неядях особено много тиквички. Но реших, че е време да им дам шанс. На тях и на патладжаните. Интересното е, чепреди ядях тиквичките повече от патладжаните. Тиквичките на кюфтенца от тиквички и пържени с чеснов сос. От пълнените изяждах само пълнежа. А патладжаните ядях само пържени. Сега обаче патладжана ми харесва повече. 
За тези тиквички мога да кажа само, че се правят лесно, доста бюджетно ястие са и някак напомнят за топлина, за слънчево време. 

С идването на пролетта всичко някак става по цветно в чиниите. Абсолютна красота и свежест. Не можеш да спреш да се любуваш на всички тези цветове. Не, че не обичам есенната и зимна храна. Всяка си има своето настроение, но някак пролетта и лятото е различно... 



Продукти: 
3 тиквички,
3 яйца,
около 200 гр. краве сирене,
пресни магданоз и копър на вкус,
около 100 гр.  настърган кашкавал


Тиквичките се измиват, обелват и разполовяват. Издълбават се като лодчици. Ако са твърде големи може всяка тиквичка да се разреже на две и така ще излязат по 4 лодчици от една.
Вътрешността на тиквичките се настъргва и се смесва в купа заедно с яйцата, сиренето и зелените подправки. В тавичка се подреждат лодчиците и се пълнят със сместа за пълнежа. Налива се малко водичка в тавата. Колкото да покрие леко дъното.

Тиквичките се пекат на 200 градуса до готовност. Поръсват се с настъргания кашкавал и се пекат за още десетина минути докато кашкавалът се разтопи и зачерви.









0 comments:

Публикуване на коментар