Една разновидност на крем карамелът. за карамела: 1 ч.ч. захар, 2 с.л. лимонов сок, половин кафена чашка вода.
за крема: 8 яйца, половин литър готварска сметана, половин литър прясно мляко, 1/2 кафена лъжичка ванилия, 2 ч.ч. захар
кроасани - 3 броя Аз използвам най-вече кроасани с пълнеж крем карамел или със сладко, понеже не обичам с шоколад. Може да се сложат и мини кроасанчета целички.
Карамела се разтапя и след това се налива в съда в който ще се пече крем карамелът. Отгоре се нареждат кроасаните нарязани на филийки или ако сте решили целите кроасани/кроасанчета.
белтъците се разбиват на сняг и към тях се добавя захарта, след това един по един жълтъците, ванилията, сметаната и прясното мляко. Сместа се изсипва при кроасаните. пече се на водна баня до готовност.
След това се обръща върху тортена чиния :)
0 comments:
Публикуване на коментар