Шоколадова торта с ягодов крем
За блата: 5 яйца, чаша и половина захар, чаша и половина брашно, една ванилия, 4 лъжици какао, бакпулвер (и половината от шоколадовия крем след като е изстинал)
за шоколадовия крем: разтапяме едно масло, слагаме 100 грама шоколад, 10 лъжици какао, 300 грама прясно мляко, 300 грама захар Бъркаме докато се получи хомогенна смес. Отделяме половината и я охлаждаме и добавяме към сместта за печене. Слагаме в тавичка и печем.
През това време приготвяме ягодов крем от едно ягодово нишесте, захар и 600 г мляко.
След като блата се опече го разделяме на 2 с конец. Слагаме в чиния за торта долната част и напояваме със сироп (аз полях със сироп от нар и кокосов ликьор) разстиламе ягодовия крем. Слагаме втория блат и поливаме със шоколадовия крем. Отгоре украсяваме по желание...
0 comments:
Публикуване на коментар