Браунис


Не мога да се сетя откъде точно я взех тази рецепта, не съм си записала. Беше от някакъв английски сайт. Помня, че в него авторът споделя, че от големият му опит с "браунис" това е най-вкусният и най-сполучлив който е опитвал. Аз не бях правила преди това и започнах направо от тази рецепта. И всички у дома страшно много харесаха сладкиша, дори брат ми който по принцип рядко яде нещо сладко. 

Продукти: 100 грама шоколад, 110 г масло, 2 яйца, 225 г захар, 1 чаена лъжичка есенция ванилия или едно прахче, 1 бакпулвер, щипка сол, 110 г брашно, 2 супени лъжици какао 

Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня и се отстраняват да позастинат. През това време се разбиват добре с миксер 2те яйца и захарта. Прибавя се разтопения шоколад, какаото, бакпулвера, солта и есенцията и накрая брашното. 

В тавичка се намаслява хартия за печене и се изсипва сместа, трябва да е разпределено тъничко. Пече се 20 минути в силна фурна. След като се извади се оставя да изстине напълно и се реже на парчета

0 comments:

Публикуване на коментар