Соленки


За тестото: 300 г. брашно, 150 г маргарин, 150 г сирене или извара, 50 г кашкавал настърган, 1 яйце, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, половин пакетче бакпулвер. 

За гарниране, опечени орехи, маково семе, кашкавал, ким, червен пипер 

Меси се тесто от продуктите, като жълтъка се разделя от белтъка и се използва за тестото, а белтъка за намазване след това. 

Разточвяа се кора 4-5 мм. От нея се изрязват формички, намазват се с белтъка и отгоре може да се гарнира с подправки. Пекат се при умерена фурна до зачервяване.


*Рецептата е от едни картончета. не знам дали ги помните, едно време имаше такива 10 картончета в калъфче примерно "Соленки", "Ястия от кайма", "Закуски" 

Автор- Илина Димчева - 1989
**Оригинално е само с извара и без кашкавал, но аз реших така да я променя.

0 comments:

Публикуване на коментар