За тестото: 300 г. брашно, 150 г маргарин, 150 г сирене или извара, 50 г кашкавал настърган, 1 яйце, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, половин пакетче бакпулвер.
За гарниране, опечени орехи, маково семе, кашкавал, ким, червен пипер
Меси се тесто от продуктите, като жълтъка се разделя от белтъка и се използва за тестото, а белтъка за намазване след това.
Разточвяа се кора 4-5 мм. От нея се изрязват формички, намазват се с белтъка и отгоре може да се гарнира с подправки. Пекат се при умерена фурна до зачервяване.
*Рецептата е от едни картончета. не знам дали ги помните, едно време имаше такива 10 картончета в калъфче примерно "Соленки", "Ястия от кайма", "Закуски"
Автор- Илина Димчева - 1989
**Оригинално е само с извара и без кашкавал, но аз реших така да я променя.
0 comments:
Публикуване на коментар