Пиле "Психо"


Едно много бързо и вкусно ястие, което се роди спонтанно от прегладнели като вълци хора. Беше замислено да направя за вечеря ролца от пилешко филе с пълнеж от сирена. Но нямаше охладено месо и взехме съответно замразено. Но не можаха да го доизчакат и на момента измислих какво да правим с продуктите. Кръстихме го заедно "психо" защото по-голяма част от приятелите ми, които бяха така изгладнели са психолози. И така ето я рецептата

Нужни са ви килограм пилешко филе, 200 г сирене мимолет (оранжево), 200 г синьо сирене, 250 г гъби, доматен сос с гъби, сос от сирена, фикс за пиле със сметана и гъби на Маги. 

Пилешкото се реже на малки парченца и се запържва в малко масло с подправки на вкус. Слагаме го в тавичка. Запържваме леко и гъбите и прибавяме към месото. слагаме сосовете и разбития фикс с 300-400 мл вода в тавичката. Объркваме хубаво. Слагаме в предварително загрята фурна. Печем 30тина минути, след което добавяме сирената нарязани на парченца. Печем още малко след което настъргваме парче от сиренето мимолет.

0 comments:

Публикуване на коментар