Запечени макарони с кашкавал и сметана.

Продукти: 1 пакет макарони

за бешамеловия сос - мазнина, няколко лъжици брашно, прясно мляко и аз слагам топено сирене

готварска сметана 300 г, 1 кубче телешки бульон, 2 яйца, 1 1/2 ч.ч. прясно мляко, сол на вкус, кашкавалено роле със шунка.

Макароните се сваряват и се отцеждат, към тях се добавят 200г готварска сметана и 1 кубче стрито телешки бульон + бешамеловия сос.  Разбъркват се добре. Прясното мляко се разбива с двете яйца и 100те грама готварска сметана и се заливат макароните. Пече се в предварително загрята фурна. Когато вече е почти готово отгоре се нареждат кашкавалените роленца и се запича до зачервяване. 

Много приятно е на вкус. 

* снимката не е особено хубава, нещо светлината и светкавиците ми правиха проблем. Но горе долу се вижда за какво иде реч. 

0 comments:

Публикуване на коментар