Желирани бонбони



Не мога да си спомня източника на рецептата, но си спомням, че от някакъв форум я бях взела. Понеже обичам всичко в което има желатин си спомням в каква малка еуфория изпаднах, докато не започнах да ги правя... Голяма беля направих тогава с печката, понеже в рецептата която прочетох не беше много добре обяснена технологията. Залях я цялата с желатиновата смес и започна да се желира, та после голям зор беше с чистенето. Но трябваше да измислям нещо... та някак успях да ги направя де. Станаха много хубави. С вкус на розовите и жълти мечета на "Харибо". И едни такива пухкави и топящи се в устата... Невероятни!

Продукти: чаша и половина захар, 250 мл вряла вода, 5-5 супени лъжици желатин, есенция, сладкарска боя (може да се използва степче аз ползвах ягодово и се получиха много ароматни бонбони) 
В една купа се разтваря захарта с половината вряла вода, а в другата желатина, бъркат се до пълното им разтваряне. след което желатиновата смес се сипва при захарната и започва усилено да се разбива с миксер докато стане сравнително гъста смес. след което се оцветява със сладкарска боя (или степче)
След което се сипва в тавичка. След като стегне малко се нарязват на кубчета или на някакви формички. Може да се поръсят с кокосово брашно или захарни пръчици и топчета.

4 коментара:

  1. Наистина много интересна рецепта, аз сега тъкмо я направих и чакам да стегне :) надявам се да се получи :)

    ОтговорИзтриване
  2. Napravih gi i mnogo dore stanaha, no tyi kato sym na dieta ne slowih zahar a step4e i tanaha sypeeeeeeeeeeer

    ОтговорИзтриване
  3. Радвам се, че са ти допаднали :) Аз отдавна не съм правила трябва тези дни да спретна едни :)

    Поздрави,
    Галка

    ОтговорИзтриване