Здравейтееееееее!

Честита пролет!!! Днес във Варна не прилича на типичен пролетен ден. Леко е намръщено, макар, че вече попросветна.
Но пък идеята, че все по-често ще виждаме прекрасно време ме кара да се чувствам много щастлива. В неделя си направих страхотна разходка с една от най-близките ми приятелки в кварталния парк, поснимах малко моренцето и му се порадвах. Времето беше твърде разкошно и топло за да си го губим по кафенета. И научих нещо много забавно... Под камъните на буната живеели котки и то винаги е било така. А аз никога не съм обръщала внимание. 😂😂😂 И заради хубавото време се бяха изпънали на камъните, излежаваха се мързеливо притворили очи и се наслаждаваха. 




Ще ви пиша сега за една много лесна и вкусна крем супичка. Напоследък съм все по бързите неща, защото нямам време за нищо.  Интересното е, че моята дружка Николета, която е доста капризна я хареса и баба ми, която не яде супи. На мен си ми хареса супер много. Синьото сирене придава много приятен вкус и аромат. Напоследък започнах отново да наблягам само на позволените ми храни, защото прекалената консумация на забранени зеленчуци и плодове доведоха до болки в стомаха ми. Та това си ми беше едно приятно разнообразяване на иначе скучната картофена супа.


 




Продукти:
4-5 средно големи картофа,
1 голям морков,
1 голяма глава лук,
1 с.л. сушени зеленчуци,
200 мл животинска сметана,
100-150 г синьо сирене,
бучка масло
сол ако е необходимо


Зеленчуците се почистват и измиват. нарязват се на едри парчета и се слагат в тенджерка с вода за да се сварят заедно със сушените зеленчуци. нека водата да ги покрие. След това ако е необходимо ще се добави още. 

Когато всичко е сварено супата се пасира, добавя се сметаната, маслото и синьото сирене. Ако е необходимо се добавя и малко вода. Синьото сирене е достатъчно солено за да осоли салата супа, но ако не ви е достатъчно сложете сол на вкус. Ние у дома не ядем много солено по принцип. Аз добавих половин чаена лъжичка.

Може да сервирате супата с крутони, или сметана.












Ако като мен обичате грах можете да опитате това пюренце. Приготвя се много бързо и е много свежо.




Продукти:
400 г замразен грах,
1 добре узряло авокадо,
прясно изстискан лимонов вкус - 2-3 лъжици или на вкус,
сол,
черен пипер


Сгответе граха на пара или го сгответе в тиганче с малко вода до омекване. Намачква се заедно с авокадото. Подправя се с лимоновия сок и солта и черния пипер.







Тази година май така ще си се появявам от време на време. Не мога да си подредя още задачите така, че да имам време за всичко. Но и това ще стане.

Това брауни оригинално е с 3 съставки, но ми се стори, че ще стане твърде сладко и тежко ако се маже вместо този крем с чист течен шоколад. Та го "поразредих" малко 😂😂😂 Снимките ги правих супер набързо и затова са така непривлекателни. Имам чувството, че в последно време само с това оправдавам грозните си снимки. Но стига съм дълбала. Рецептата...

Продукти: за браунито: 400 г Нутела, 3 средни яйца на стайна температура, 90 г брашно, ванилия
за крема: 300 г Нутела, 300 г крема сирене, ванилия



Фурната се загрява на 180 градуса с вентилатор. Тавичка с размери 20 на 40 см се постила с хартия за печене.

Яйцата се разбиват с нутелата. Добавят се ванилията и брашното. Браунито се пече около 15-20 минути. Оставя се да изстине напълно.

Кремът се приготвя като просто се разбъркват добре всички продукти до хомогенност. 

Изстиналият блат се разрязва на две част. Намазва се едната част и отгоре се покрива с другата. Намазва се с останалата част от крема. Оставя се в хладилника за няколко часа и се нарязва на пастички.  

Супер лесен сладкиш.