Продукти: 3 яйца, 200 мл прясно мляко, 150 г ситен грис, щипка сол, 1 к.ч. пудра захар, по 1 с.л. бяла и кафява захар на палачинка. (аз направих 3 с тази смес, но си зависи от големината на тигана), пудра захар за поръсване, масло за тигана, сладко по избор за украса.
в прясното мляко се накисва гриста заедно със солта за час. Може и повечко, но и 1 час е достатъчен. В тази смес се прибавят разбитите жълтъци. Белтъците се разбиват отделно на сняг заедно със захарта.
В намаслен и загрят тиган се изсипва 1/3 от сместа (или около половин сантиметър дебелина). изпича се от едната страна и се обръща. След като е готова палачинката се накъсва на парченца и се добавя 1 лъжица кристална захар и 1 кафява. Разбърква се няколко пъти докато захарта се разтопи и се прехвърля в чиния. отгоре се поръсва с пудра захар и се поднася със сладко по избор.
Така се процедира и с останалата смес.
използвах тази рецепта и си я нагодих в по малки количества - http://www.receptite.com/recepta.php?r=12278 :)
ровичкайки се из разни немски сайтове видях и разни други варианти на палачинки и ще ги пробвам и тях някой път.
А тези стават невероятно вкусни. Аз исках да забъркам само половин доза за да видим дали ще ни се харесат. А толкова ни харесаха, че вечерта забърках още една доза :)