Здравейте приятели!
Днес ще ви споделя как да си направите домашен чипс за хрупкане от питки тортила. Кой е казал, че чипсовете и въобще снака задължително е нещо вредно, мазно и нездравословно. Става много бързо, може да го разнообразите с различни подправки. Можете да го комбинирате с различни разядки и дипове или просто ей така да си го хрупате докато гледате филм.
Един начин да употребите останали ви в пакета питки.
Може да използвате всякакви питки - царевични, пълнозърнести, ръжени.
Днес ще ви споделя как да си направите домашен чипс за хрупкане от питки тортила. Кой е казал, че чипсовете и въобще снака задължително е нещо вредно, мазно и нездравословно. Става много бързо, може да го разнообразите с различни подправки. Можете да го комбинирате с различни разядки и дипове или просто ей така да си го хрупате докато гледате филм.
Един начин да употребите останали ви в пакета питки.
Може да използвате всякакви питки - царевични, пълнозърнести, ръжени.
Надявам се да ви допадне идеята.
Продукти:
Продукти:
няколко броя питки тортила.
зехтин за намазване.
кимион,
червен пипер,
сух чесън,
черен пипер,
сол
Фурната се загрява на 180 градуса, тава се покрива с хартия за печене. Тортилата се нарязва на триъгълничета всяко от което се намазва със зехтин или олио и от двете страни.
Всички подправки се смесват в купичка и се наръсват парченцата. Пекат се за няколко минутки докато леко се зачервят и се обръщат обратно. Наръсват се и от тази страна и се пекат за още няколко минутки. Не ги препичайте, защото започват да горчат и от подправките. Стават готови за броени минути така, че ги следете.
Може да добавите всякакви подправки, които обичате. И за около 10-15 минути общо имате цяла купичка с тези хрупкави красоти.