Напомня на сладкиша "Долче Вита", но без частта с яйцата. И затова си го кръстих фалшиво ананасово тирамису.
Продукти: 30 бишкоти, 500 г маскарпоне, 500 г заквасена сметана, захар на вкус, 1-2 с.л. прясно изтискан сок от лимон, кората от 1 лимон, 1 консерва ананас на шайби в сироп
Маскарпонето се разбърква със захарта, прибавя се заквасената сметана, лимоновата кора и лимоновият сок. Разбърква се добре. Половината от ананасовите шайби се смилат в чопъра на съвсем ситно. Другите се подсушават.
Бишкотите се напояват една по една в сиропа от ананас и се нарежда първият ред във форма за торта или правоъгълна тавичка. Отгоре се разпределя половината крем. Върху него се слага цялото количество от смления ананас. И се нареждат и другите бишкоти отново напоени със сиропа. Отгоре се слага и другият крем и се подреждат шайбите ананас. оставя се в хладилник няколко часа.
Продукти: 30 бишкоти, 500 г маскарпоне, 500 г заквасена сметана, захар на вкус, 1-2 с.л. прясно изтискан сок от лимон, кората от 1 лимон, 1 консерва ананас на шайби в сироп
Маскарпонето се разбърква със захарта, прибавя се заквасената сметана, лимоновата кора и лимоновият сок. Разбърква се добре. Половината от ананасовите шайби се смилат в чопъра на съвсем ситно. Другите се подсушават.
Бишкотите се напояват една по една в сиропа от ананас и се нарежда първият ред във форма за торта или правоъгълна тавичка. Отгоре се разпределя половината крем. Върху него се слага цялото количество от смления ананас. И се нареждат и другите бишкоти отново напоени със сиропа. Отгоре се слага и другият крем и се подреждат шайбите ананас. оставя се в хладилник няколко часа.