Беше ми останала една кутия маскарпоне от Нова година и много ми се искаше да направя някакъв сладкиш, но пък нямам никакво време тези дни и реших да направя някакъв крем. И реших да импровизирам. Получи се много добре, а и си оползотворих и маскарпонето и една кутия кондензирано мляко, която си стои от един месец в хладилника.
Продукти: 500 г маскарпоне, 1 консерва подсладено кондензирано мляко, 1 ч.л. настъргана портокалова кора, 200-300 г череши (пресни или замразени), 1 к.ч. захар
захарта се разтапя на карамел, добавят се черешите, разбъркват се добре и се оставят малко на слаб огън да покъкрят в соса който са пуснали. Докато изстинат се разбива маскарпонето с кондензираното мляко, добавя се портокаловата кора и се разсипва в чаши. Най-отгоре се разпределят черешите и част от соса.
Стана много вкусно кремче. Снимката ми не е особено хубава защото вечерно време не стават много качествени снимките с моя фотоапарат.