Ето видео с рецептата за трите варианта на тези картофки. Станаха много вкусни :) И моите картофчовци ги одобриха. Смятам да опитам и другите два варианта с различна мазнина и дресинг. В момента имах само зехтин и пресен роозмарин и затова се спрях на този вариант.
Продукти: 1.5 кг картофи, зехтин, сол и черен пипер на вкус, 1 глава чесън, няколко стръка розмарин, 3 с.л. ябълков оцет
Картофите (еднакви по големина) се обелват, нарязват на половинки и се сваряват в подсолена вода за 10 минути. В тавичка се полива със зехтин. Нареждат се картофите и отгоре се поръсват със сол и черен пепер. Пекат се в предварително загрята фурна на 190 градуса за половин час. през това време се приготвя дресинга. Главата чесън се разделя на скилидки, но не се обелват. Изсипват се при зехтина, оцета и накъсания розмарин.
Картофките се изваждат и се притискат с решетъчна лъжица или подходящ прибор така, че да не се смачкат, а само да се спукат. Отгоре се разпределя дресинга и се пекат още 25 минути.
Продукти: 1.5 кг картофи, зехтин, сол и черен пипер на вкус, 1 глава чесън, няколко стръка розмарин, 3 с.л. ябълков оцет
Картофите (еднакви по големина) се обелват, нарязват на половинки и се сваряват в подсолена вода за 10 минути. В тавичка се полива със зехтин. Нареждат се картофите и отгоре се поръсват със сол и черен пепер. Пекат се в предварително загрята фурна на 190 градуса за половин час. през това време се приготвя дресинга. Главата чесън се разделя на скилидки, но не се обелват. Изсипват се при зехтина, оцета и накъсания розмарин.
Картофките се изваждат и се притискат с решетъчна лъжица или подходящ прибор така, че да не се смачкат, а само да се спукат. Отгоре се разпределя дресинга и се пекат още 25 минути.