Здравейте, приятели!
Каня се цял ден данапиша рецептата на тези мекички пухчета, но все нещо друго ми излизаше като работа. Но нищо де, можете да си ги приготвите за закуска :)
Споделям с вас и тази красота. Днес се наложи да изляза за да презаредя някои неща в хладилника. Навън днес беше много мрачно и студено. Изобщо... нищо общо с вчерашния разкошен ден. Направо си ми беше доста студено. На връщане от магазина видях това цъфнало дръвче. Толкова красиво и свежо. Знам, че докато сме в тази изолация не можем да се порадваме на идващата пролет, но все някога ще премине и това.
Днес не успях да свърша нищо почти от предвидените ми задачи. През половината ден ших маски залице. И понеже ги ших на ръка... сто часа минаха докато ги ушия. Уж излезе закон, чеще са задължителни и малко след това пък го отмениха, но аз вече бях ги започнала. Нищо де. Винаги трябват. Аз лично се опаковам като излизам.
С тази изолация имам чувството, че съм заприличала на ритана зелка в главата. А на фризьор не смея да отида. И утре или вдругиден моя мъж май ще го играе моят фризьор. Ще се прежаля. 😱😂😂😂
За палачинките да ви говоря. Отдавна им се каня. Все ги гледам по разни клипчета из ютюб и инстаграм и все не можех да се престраша. Ееее, абсолютно безпочвен страх. Първо, че са доста лесни и са невероятно вкусни. Вчера правих, днес правих двойна доза. Нямам търпение брат ми да се прибере вкъщи за да му направя и на него. Ще му харесат доста. Стават и сравнително бързо. А като усещане... едни нежни и ефирни... Прекрасни са. И са бюджетни като повечето палачинки, и съм сигурна, че винаги имате нужните продукти.
При мен от това количество смес излязоха точно 10 палачинки. Достатъчни са за 2-3 порции. Зависи от възможностите на консумиращите ги 😁😁😁 Моят мъж ако го питам сигурно ще омете и десетте.
Начина на приготвяне гледах в клипче в пинтерест, а продуктите си ги натаманих :)
Продукти: 6 яйца, 80 г захар, 60 г брашно, 2 ч.л. ябълков оцет, ванилия, 20 гр олио, 40 гр прясно мляко.
Приготвянето е много лесно. Отделят се белтъци от жълтъци. (Ако не сте разбивали досега белтъци внимавайте купата, в която ще ги слагате да е суха и също да не попадне случайно от жълтъка, защото няма да може да ги разбиете на сняг.
В купа се разбиват белтъците с оцета и захарта на сняг.
В другата купа се разбиват жълтъците с млякото и олиото, добавя се брашното и ванилията.
Към жълтъчната смес се добавя на 3 пъти белтъчната. Като се разбърква внимателно отдолу нагоре с шпатула. Внимавайте да не изкарате въздуха от белтъците.
Идва ред на печенето. Загрява се тиган за палачинки на средна степен. Моите са до 6, аз ги правих на 3. Намазва се с масло. Слагат се по 2-3 купчинки в тигана в зависимост от това колко големи искате да са като диаметър. Аз сипвах по 3 супени лъжици една върху друга. Като съвсем леко заглаждах от горната страна. Палачинките ми бяха около 10 см в диаметър. Трябва да има височина. Оставят се за няколко минути да се запекат и с помощта на шпатула се обръщат много внимателно за да се изпекат и от другата страна.
Вчера първите ми палачинки се сплескаха. Загубиха си височината. Мисля, че беше от това, че бях пуснала котлона на по силна температура. Като регулирах станаха пухкави, а днес не съм имала никакъв проблем.
Може да гарнирате палачинките с плодове, сметана, мед, кленов сироп и каквото решите.
Каня се цял ден данапиша рецептата на тези мекички пухчета, но все нещо друго ми излизаше като работа. Но нищо де, можете да си ги приготвите за закуска :)
Споделям с вас и тази красота. Днес се наложи да изляза за да презаредя някои неща в хладилника. Навън днес беше много мрачно и студено. Изобщо... нищо общо с вчерашния разкошен ден. Направо си ми беше доста студено. На връщане от магазина видях това цъфнало дръвче. Толкова красиво и свежо. Знам, че докато сме в тази изолация не можем да се порадваме на идващата пролет, но все някога ще премине и това.
Днес не успях да свърша нищо почти от предвидените ми задачи. През половината ден ших маски залице. И понеже ги ших на ръка... сто часа минаха докато ги ушия. Уж излезе закон, чеще са задължителни и малко след това пък го отмениха, но аз вече бях ги започнала. Нищо де. Винаги трябват. Аз лично се опаковам като излизам.
С тази изолация имам чувството, че съм заприличала на ритана зелка в главата. А на фризьор не смея да отида. И утре или вдругиден моя мъж май ще го играе моят фризьор. Ще се прежаля. 😱😂😂😂
За палачинките да ви говоря. Отдавна им се каня. Все ги гледам по разни клипчета из ютюб и инстаграм и все не можех да се престраша. Ееее, абсолютно безпочвен страх. Първо, че са доста лесни и са невероятно вкусни. Вчера правих, днес правих двойна доза. Нямам търпение брат ми да се прибере вкъщи за да му направя и на него. Ще му харесат доста. Стават и сравнително бързо. А като усещане... едни нежни и ефирни... Прекрасни са. И са бюджетни като повечето палачинки, и съм сигурна, че винаги имате нужните продукти.
При мен от това количество смес излязоха точно 10 палачинки. Достатъчни са за 2-3 порции. Зависи от възможностите на консумиращите ги 😁😁😁 Моят мъж ако го питам сигурно ще омете и десетте.
Начина на приготвяне гледах в клипче в пинтерест, а продуктите си ги натаманих :)
Продукти: 6 яйца, 80 г захар, 60 г брашно, 2 ч.л. ябълков оцет, ванилия, 20 гр олио, 40 гр прясно мляко.
Приготвянето е много лесно. Отделят се белтъци от жълтъци. (Ако не сте разбивали досега белтъци внимавайте купата, в която ще ги слагате да е суха и също да не попадне случайно от жълтъка, защото няма да може да ги разбиете на сняг.
В купа се разбиват белтъците с оцета и захарта на сняг.
В другата купа се разбиват жълтъците с млякото и олиото, добавя се брашното и ванилията.
Към жълтъчната смес се добавя на 3 пъти белтъчната. Като се разбърква внимателно отдолу нагоре с шпатула. Внимавайте да не изкарате въздуха от белтъците.
Идва ред на печенето. Загрява се тиган за палачинки на средна степен. Моите са до 6, аз ги правих на 3. Намазва се с масло. Слагат се по 2-3 купчинки в тигана в зависимост от това колко големи искате да са като диаметър. Аз сипвах по 3 супени лъжици една върху друга. Като съвсем леко заглаждах от горната страна. Палачинките ми бяха около 10 см в диаметър. Трябва да има височина. Оставят се за няколко минути да се запекат и с помощта на шпатула се обръщат много внимателно за да се изпекат и от другата страна.
Вчера първите ми палачинки се сплескаха. Загубиха си височината. Мисля, че беше от това, че бях пуснала котлона на по силна температура. Като регулирах станаха пухкави, а днес не съм имала никакъв проблем.
Може да гарнирате палачинките с плодове, сметана, мед, кленов сироп и каквото решите.