Кекс с тиква и шоколад


Рецептата е на Корнелия от Веселият готвач. Единствено промених глазурата. 

Продукти: 2 ч.ч. брашно, 1 ч.л. канела, 1 пак. бакпулвер, 1 ч.л. сода за хляб, щипка сол, 1 ч.ч. пюре от тиква (аз сварих тиква и я пасирах), 1/3 ч.ч. прясно мляко, 3 яйца, 100 г шоколад на парченца, ванилия, 1/2 ч.ч. размекнато масло

за глазурата: 100 г шоколад, масло, малко прясно мляко и 2 с.л. брашно

Разбиваме маслото със захарта, прибавяме яйцата, пюрето от тиква, млякото, ванилията и сухите съставки смесени в купа. след това добавяме и шоколадовите парченца.

намазваме форма за кекс с мазнина и поръсваме обилно с брашно изсипваме сместта и печем до готовност на средна температура.

След като кекса изстине напълно го заливаме с глазурата (разтапяме шоколада и маслото на восна баня и прибавяме брашното размито в млякото, бъркаме 1-2 минути и е готова)

Бон апети :)

0 comments:

Публикуване на коментар