Папуцакиа с грах


Продукти: 300 г леберкез, 300 г грах от консерва, 1 по-голяма чушка, 2 домата, 1 пакетче сиренца за тост, 100 г бяло сирене, 1 глава лук, 3 скилидки чесън, 1 бульонче, вегета на вкус, тиквички, кашкавал за отгоре, 3 яйца

Тиквичките се обелват, разрязват на половинки и се издълбават. След което се попарват с вряла солена вода за няколко минути и се подреждат в намаслена тавичка. Загрява се мазнина и се задушават нарязаният на ситно лук, чесън, леберкеза нарязан на кубчета, чушката и грахта. След като изстине сместа се добавят сиренето, бульончето, вегетата и яйцата. Разбърква се добре и се напълва в тиквичките. Отгоре се слага резен домат върху всяка тиквичка, слага се малко вода на дъното и се запича. Когато са почти готови отгоре се покриват с по едно парченце от сиренцето за тостове и кашкавал и се допича до зачервяване на кашкавала

* разполагам само с размазана снимка :(

0 comments:

Публикуване на коментар