Пълнени кюфтенца с картофено пюре
Тази рецепта е вдъхновена от едно турско ястие "Кюфтетата на Хасан Паша" (hasanpaşa köfte) което намерих случайно търсейки какво да направя с кайма и да е жив и здрав който е създал гуугъл преводача :)Аз не я направих по оригиналната просто защото нямах всички продукти.
Продукти: за кюфтетата: 300 г кайма смес, 1 яйце, 1 филийка хляб която е разкисната в малко прясно мляко и е изцедена, кимион, черен пипер, чубрица и сол на вкус, половин глава лук - настърган
за пюрето - 2-3 средно големи картофа (сварени и пасирани), бучка масло, 1 чйце, сол, 2 с.л. готварска сметана
20 г кашкавал или сирене ементал
Всички продукти за кюфтетата се омесват добре и сместа се оставя за половин час в хладилник.
Картофите се пасират, добавя им се масло, сол, сметаната и яйцето и се обърква добре.
Тавичка се намаслява. От каймата се оформят топчета в средата на които се правят кладенчета. Фурната се загрява на 200 градуса и кладенчетата се запичат за 10-15 минути. Пълнят се с пюрето и отгоре се наръсвят с дребно нарязаният кашкавал. Запичат се за още половин час.
0 comments:
Публикуване на коментар