Бананов чийзкейк
Продукти: 250 г. хрупкави маслени бисквити, 50 г. фино смлени лешници, 2-3 с.л. захар, 125 г. краме масло
за крема: 4 банана (големи и зрели), 250 г. маскарпоне, 325 г. крема сирене, 200 г. заквасена сметана, 2 с.л. лимонов сок, 1 пак. ванилена захар, 2 пак. желатин, 250 г сварено кондензирано мляко (карамел), захар на вкус
Бисквитите се натрошават на ситно, прибавят се захарта и лешниците. Маслото се разтапя и се омесва с бисквитената смес. Разпределя се по дъното на форма за торта със сваляща се стена и се задига ръбче. Оставя се в хладилник докато се приготви крема.
Бананите се пюрират. Аз си ги намачквам с вилица защото нямам пасатор или блендер. В купа се разбъркват маскарпонето, крема сиренето и заквасената сметана с лъжица внимателно или на най-ниската скорост на миксера. Добавят се бананите, лимоновия сок, захарта. Аз добавям на вкус. Опитвам сместа докато ми е добре на вкус. Желатина се накисва в малко вода и се оставя да набъбне. Разтваря се на водна баня и след като се свали от огъня се оставя няколко минути да не е толкова горещ. Добавя се към крема и се бърка добре.
Кремът се изсипва във формата и се оставя за няколко часа в хладилник. Преди сервиране се залива с карамела.
0 comments:
Публикуване на коментар