По рецепта на Ева Тонева.
Не знам защо досега не съм се сещала да добавя шоколад към крем карамела. Много лек и приятен десерт.
Продукти: 4 яйца, 500 мл прясно мляко, 100 г черен шоколад, 1/2 ч.ч. захар, ванилия, масло за намазване на купичките, 1 ч.ч. захар за карамелизиране.
Яйцата се разбиват със захарта. Прясното мляко се загрява и към него се добавя шоколада начупен на парченца. Разбърква се докато се разтвори напълно. Постепенно се налива към яйчната смес. Добавя се ванилията. Захарта за карамела се карамелизира и се насипва в купички, които предварително са намазани с малко масло. Сместа за крем карамела се разпределя отгоре. Пече се около 40 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса на водна баня. Като се внимава да не кипне водата. Ако се наложи се долива студена вода.
0 comments:
Публикуване на коментар