Миш - маш


Седмица на лесните и летни манджи ми беше :) Обожавам миш-маш. Вкъщи май не са най-големите почитатели, но затова пък аз винаги си хапвам с изключително удоволствие големи количества.
Преди години съм публикувала още два миш маш-а. Единият с царевица, другия с моцарела. Тази рецепта е "класическата" за моя дом.

Продукти: 10 печени червени чушки (обелени и изчистени от семето), 3 средни розови домати, 2 скилидки чесън, 1 глава лук, 3-4 с.л. олио, 5 яйца, около 200 г сирене, 1 с.л. захар и сол ако е необходимо - на вкус

В голям тиган се загрява олиото. Лукът и чесъна се нарязват на дребно и се задушават докато омекнат и станат златисти на не много силен котлон. Добавят се нарязаните на по-едро чушки и доматите - два от които са настъргани и 1, който е нарязан на дребно (обелени). Прибавя се една лъжица захар и се оставя да покъкри докато течността остане наполовина. Прибавя се натрошеното сирене и яйцата и се готви до готовност.

Сервира се с нарязан магданоз.

0 comments:

Публикуване на коментар