Плосък нахутен хляб


Не е лош, но и не ме впечатли чак толкова. Може би ако брашното не е само от нахут ще е доста по-вкусен. В този вид е със силно наситен нахутен вкус, знаете, че брашното от нахут е по-особено и ако не си свикнал с вкуса му е малко странно като усещане. Аз много обичам нахут, но ми дойде малко по-наситено :)

Прави се много лесно и може да се правят много интерпретации с него, като се добави карамелизиран лук, пресни и сухи подправки, а защо не и гъби или маслини, сушени домати...

Би могъл да се използва и като основа за безглутенова (или пък постна) пица. Или поне някакво подобие на пица.


Продукти: 1/2 ч.ч. брашно от нахут, 1/2 ч.ч. вода, 1 с.л. олио, малко сол и риган за поръсване.

Смесват се всички продукти без ригана и се оставя да престои най-малко 1-2 часа покрито с кърпа в купа.

Загрява се фурната на 200 градуса и се поставя намазнена 18-20 см тавичка с незалепващо покритие да се загрее. изсипва се сместа, поръсва се с риган и се пече до зачервяване. Около 20-30 минути.




0 comments:

Публикуване на коментар