Много бяха вкусни. С някакво сосче ще са чудни. Аз нямах в момента и си отворих една домашна лютеничка. Може да си направите сос като в оригиналната рецепта.
Адаптирано от рецептата на Бети.
Продукти: 100 г суха киноа, 1/2 глава кромид лук, 1/2 червена месеста чушка, 4-5 сушени домати в зехтин/олио, 2-3 настъргани моркова, 1 яйце, малко кимион, черен и червен пипер и сол на вкус.
Киноата се сварява с 1 и 3/4 ч.ч. вода. Когато е поела водата се прибавят нарязаните лук, чушка и сушени домати, подправките и настърганите моркови. Когат поизстине сместа се добавя и яйцето. Всичко се обърква добре и се оставя да изстине напълно. Бети е използвала остатъчна маса от моркови, но аз скоро не съм правила сок и затова използвах настъргани. Затова и прибавих яйце.
С влажни ръце се оформят кюфтенца с желаната големина, намазват се с малко олио и се пекат в предварително загрята фурна на 220 градуса до приятно зачервяване.
Ще опитам със сигурност и с други съставки такива кюфтенца. Много се влюбих в киноата и ще е мой спътник често :)
0 comments:
Публикуване на коментар