Шоколадов сладкиш Без угризения



На всички ни се е случвало да ни се дояде нещо сладичко, а да не можем защото сме подели някакъв специален режим на хранене, искаме да започнем да консумираме по-малко захар, да влезнем във форма, а все пак да не се лишаваме от някои удоволствия. Това сладкишче е решението на проблема. А и става светкавично. Може да се изпече в микровълновата фурна, също и в обикновена. На всичко отгоре основните продукти са само 3 и оттам нататък може да добавим и нещо от себе си за да си го нагодим според вкуса.
Има мека консистенция, малко напомняща на пудинг. На моят мъж не му хареса, но го опитаха още 3 наши приятели и им хареса много.

Може би би могло да се сложи брашно от рожков вместо какао и да се предложи и на дете за десерт. Ще пробвам :)



Продукти за 2 порции: 1 банан, 1 яйце, 2-3 с.л. хубаво какао

за заливката (опция) - разтопен натурален шоколад, сушени червени боровинки за украса (опция)

*могат да се добавят ядки в "тестото", сушени плодове, семена и пр.


Приготвят се 2 стъклени и огнеупорни формички за крем карамел/суфле. Намазват се с масло.

Бананът се намачква на пюре и се разбива с яйцето, добавя се и какаото. Сместа се разсипва в двете формички.

Пекат се на пълна мощност в микровълновата за 1.35-1.45 минути. Оставят се да изстинат и се обръщат в десертни чинийки.

Могат да се изпекат и във фурната в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-12 минути.





0 comments:

Публикуване на коментар