Безглутенови фъстъчени бисквитки


Наскоро открих един буркан забравен в шкафа с фъстъчено масло и реших да направя нещо сладичко за моите колеги. Известно време все бях болна или нямах време и не бях им носила отдавна нищо домашно. Може към тестото да се добави и кокос, ядки, семена  или шоколадов чипс. Захарта може да варира според вкуса.

Стават много ароматни и хрупкави и няма никакво месене. Само бъркаш, разстилаш и печеш :)

Продуктите са само три. 


Продукти: 1 ч.ч. фъстъчено масло, 1 голямо яйце и 1/4 (или на вкус) кафява захар. Маслото се разбива с яйцето, добавя се захарта и се оформя тесто, което се разстила в застлана с хартия за печене тавичка с размери 20 на 20 см. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-15 минути или докато краищата придобият приятен златист загар. Оставя се да изстине напълно и се нарязва на квадратчета. Може захарта да се замени и с някакъв друг подсладител.






0 comments:

Публикуване на коментар