Продукти:
за блата: 6 яйца, 6 с.л. захар, 6 с.л. брашно, щипка ванилия
за крема: 1 пак. пудинг с вкус шоколад на Д-р Йоткер и прясно мляко + няколко лъжици захар за приготвянето му
половин бурканче вишнево сладко
Белтъците се разбиват на твърд сняг. В отделна купа се разбиват жълтъците със захарта на гъст крем, добавя им се брашното и внимателно се прибавят и белтъците. В квадратна тавичка се слага хартия за печене която се намаслява и се разпределя сместа. (На мен този път обаче ми се наложи да измислям някаква алтернатива на хартията за печене, защото нямаше в близкия магазин, а изобщо не ми се излизаше да търся и постелих 2 торбички за печене и за моя изненада стана идеално :D Та за екстремни ситуации... стават)
пече се до зазлатяване в предварително загрята фурна. След това се изважда, отстранява му се хартията и се навива на руло с кухненска кърпа (трябва да е по стегнато навито). През това време приготвяме кремчето по указанията на опаковката.
Развиваме рулото, мажем първо със сладкото после с крема и навиваме. Поръсваме обилно с пудра захар и оставяме в хладилника.
0 comments:
Публикуване на коментар