Двойно шоколадови браунис с какаов крем
Видях оригиналната рецепта в сайта на Марта Стюард. Но отново вместо да ги нарежа на квадрати ги изпекох във формичка за мъфини за да са по удобни за хващане и да не цапат защото ще ги нося да черпя в работата на половинката ми утре.
Направих и какаов маслен крем като за торта Гараш за да гарнирам. Станаха толкова вкусни и ароматни.
Продукти: 3 големи яйца, 3/4 ч.ч. брашно, 1 с.л. какао на прах, 1/4 ч.л. сол, 125 г масло, 3/4 ч.л. еспресо на прах, 3/4 ч.ч. захар, 1/4 ч.ч. светло кафява захар, 100 г млечен шоколад нарязан на много дребно, 1 ванилена захар, 150 г млечен шоколад
за крема: 125 г масло, 1 ч.ч. пудра захар, 50 г какао, 3 жълтъка
за украса захарни пръчици, фигурки, крокант, цветна захар... и каквото ви хрумне
маслото се разтопява и към него се прибавя кафето и 150 г шоколад. Бърка се докато стане гладка смес и се добавят яйцата, захарта. Бърка се докато стане гладка смес. Смесват се брашното, какаото, солта и ванилията и се прибавят към сместа. Накрая се добавя й ситно нарязания шоколад. Фурната се затопля. Сместа се разпределя в намаслена тавичка. Пече се докато след като се бодне с клечка по нея останат влажни трохи.
Оставят се да изстинат добре и през това време се приготвя крема. Яйцата и маслото се разбиват на крем. Към тях се добавя захарта и след това какаото. Бърка се докато стане гладка смес. Разпределя се върху сладкиша и се нарязва на квадрати. Отгоре се наръсва със захарни пръчици
0 comments:
Публикуване на коментар