Ароматно свинско месо с бейби моркови
Никога не бях правила цяло парче месо запечено, а винаги много ми е харесвало как изглежда като видя нечия снимка с такава вкусотия. Преди няколко дни баба се прибра вкъщи с едно парче свинско месо и веднага го намерачих за този случай. И ето какво направих
продукти: свинско месо според броя на консуматорите, моето беше около 600 грама парче
за марината: 5-6 скилидки чесън, 1 с.л. от подправката за крилца "Кентъки" на Котани, 2-3 с.л. горчица, малко олио, сол на вкус
за печенето: 1 ч.ч. бяло вино, 1/2 връзка магданоз, 4-5 скилидки чесън, 1 глава лук
за гарнитура: 400 г бейби моркови, сладък гъст соев сос, сол на вкус, масло
Смесвае се подправките за маринатата и се намазва добре парчето месо. Увива се във фолио и се оставя да престои една нощ в хладилник за да поеме всички аромати.
Загрява се малко олио и месото се запържва за по минута от всички страни (това със запържването го бях прочела някъде но не мога да намеря къде). Поставя се в тавичка и отгоре се покрива с нарязаните на ситно подправки за печенето и се залива с виното. Покрива се с фолио и се пече на силна фурна 30-40 минути след което още поне час на слаба фурна без фолио. през това време се загрява маслото и в него се задушават морковите, добавя се соев сос на вкус и сол.
Месото се сервира с морковите нарязано на филийки и се полива със сос по избор.
0 comments:
Публикуване на коментар