Ягодов крем



Рецептата си я харесах още зимата. От едни пакетчета с 10 картончета с рецепти е. Тези рецепти само като си представя колко пъти съм ги преглеждала още от дете.
"Млечно-плодови десерти" - автор Илина Владимирова Димчева, 1986 г (тогава съм била на 4 :) )

Продукти: 500 г ягоди, 500 мл прясно мляко, 150 г кристална захар, 3 с.л. брашно или нишесте, 100 мл сметана, 1 с.л. пудра захар, 1 прах ванилия

Към брашното (нишестето) и захарта се прибавя на тънка струя студеното прясно мляко и се разбърква добре. Сместа се загрява и се бърка непрекъснато за да не загори докато се получи гъст и гладък бял крем. Две трети от измитите ягоди се пасират или нарязват на парченца и се добавят към половината от белият крем. Сметаната се разбива с пудрата захар и половината от нея се добавя към останалия ванилов крем. Разбърква се добре. В купички се налива от ягодовата смес и след това от ваниловата. Отгоре се украсява със останалата сметана и останалите ягоди.

0 comments:

Публикуване на коментар