Пълнено пиле с кестени и червени боровинки
Преди много години за всяка Коледа пълнехме пиле с кестени и отдавна не бях правила. Тази Коледа реших да направя отново.
Продукти: 1 пиле, 400-500 г сварени, изчистени и обелени кестени (нарязани на по едри парчета), 4-5 с.л. масло, 250 г готварска сметана, 1/4 ч.ч. стафиди, 1/4 ч.ч. червени боровинки (накиснати в малко вода за да омекнат), 1 глава лук, галета, сол и черен пипер на вкус и щипка - две канела.
1 кг картофи нарязани на едри парчета
Маслото се загрява и в него се запържва настъргания лук, прибавят се кестените, боровинките и стафидите, сметаната и подправките. Накрая се прибавя малко галета за сгъстяване. Пилето се пълни. Слага се върху картофите и се залива с малко бульон. пече се до готовност под фолио и след това се дозапича на горна фурна докато се зачерви за десетина минути.
0 comments:
Публикуване на коментар