Чорбичка от лапад

Правих я много отдавна, още ранна пролет, но след това не си спомних точно как съм я направила за да я запиша тук. И днес си намерих листчето на което съм си записала в раницата :) Продукти: листа от лапад (почистени) - честно казано не съм ползвала някакви грамажи. Имах една огромна торба с лапад и просто изчистих част от нея. Може би е било около 400 г., 1 връзка пресен лук, 1 морков, 1 шепа ориз, сол, черен пипер, 1 яйце и 200 г кисело мляко. В мазнина се запържват лука и моркова нарязани на ситно, добавя се нарязаният лапад също на ситно и се оставя да се задуши. Прибавя се 1.5 л вода, сол и пипер и се оставя за 20 минути да поври. Прибавя се изчистения и измит ориз и се оставя да ври на бавен огън докато ориза омекне. Приготвя се застройката докато чорбата поизстине леко от 1 яйце и 200 г кисело мляко. Изравнява се температурата като се добавя от бульона и се налива обратно при чорбата.

1 коментар:

  1. Много обичам такива супички! Благодаря за рецептата! :)Поздрави!

    ОтговорИзтриване