Брюкселско зеле със сос бешамел
Продукти: 400 г брюкселско зеле, 200 г сос бешамел, 2-3 триъгълничета топено сирене, 100 г кашкавал, сол, черен пипер, масло, галета
Брюкселското зеле се подварява в солена вода докато поомекне. Изцежда се. В намазана с масло и наръсена с галета малка тавичка се подреждат зелчетата. Отгоре се покриват със соса бешамел в който са разбъркани топените сиренца докато е още горещ за да се разтопят и след като е поизстинал малко се добавя 50 г настърган кашкавал и се подпрявя с черен пипер и сол. Наръсва се обилно с останалия кашкавал, отгоре се слагат няколко парченца масло и се пече на 200 градуса до зачервяване
* Може да се направи и във вариант подходящ за пости като бешамела се замести с постен бешамел и вместо сирената и кашкавала се използва настъргано тофу. Със сигурност няма да е същия ефекта, но пък ще е вкусно
0 comments:
Публикуване на коментар