Това е един много вкусен и сочен сладкиш, с влажна структура. Най-хубавото е, че въпреки, че е толкова шоколадов е абсолютно постен. Няма нито яйца, нито масло, нито мляко.
Извинявам се за ужасните снимки, но този ден в който го снимах цял ден беше изключително мрачно и нищо не се получи. Почти всичко е с неестествени цветове, размазано... избрала съм най-приличните от грозните кадри. И все пак според мен се вижда перфектно колко е апетитен.
Фурната се загрява на 180 градуса. Тавичка с размери 20/25 см се застила с хартия за печене.
Бананите се намачкват на пюре. Разбъркват се с тел заедно със захарта, водата, ябълковото пюре и оцета докато станат на хомогенна смес.
Ако прецените, че захарта ви е в повече може да пропуснете бялата захар.
Ако прецените, че захарта ви е в повече може да пропуснете бялата захар.
Към влажната смес се добавят брашното, какото, солта и бакпулвера.
Разбъркват се добре. Добавя се 1/2 от шоколада. Сместа се изсипва в тавичката и се заглажда. Отгоре се покрива с останалия шоколад. Пече се около 30-40 минути или докато клечка забита в средата излезне напълно чиста, без полепнали трохи.
Разбъркват се добре. Добавя се 1/2 от шоколада. Сместа се изсипва в тавичката и се заглажда. Отгоре се покрива с останалия шоколад. Пече се около 30-40 минути или докато клечка забита в средата излезне напълно чиста, без полепнали трохи.
Оставя се да изстине и след това се нарязва. Може леко да се наръси с пудра захар или какао за украса.
Чудесен сладкиш по време на пости :) А може да добавите и червени боровинки или стафидки, също някакви ядки и ще се облагороди според мен.
Рецептата е взаимствана от тук.
0 comments:
Публикуване на коментар