Какаови гофрети с карамел



Продукти: 2 яйца, 90 г масло, 200 г брашно, 3 ч.л. с връхче какао, ванилия, щипка сол, 1 ч.ч. захар, 1 ч.л. бакпулвер, 1 ч.ч. прясно мляко

1 консерва кондензирано мляко, 50 г ядки

Маслото се разбива със захарта, добавят се яйцата, ванилията, солта, бакпулвера, какото и брашното които сме смесили предварително и накрая прясното мляко.

Докато приготвяме карамела, оставяме тетсото малко да си почине.

Кондензираното мляко се кипва и се бърка непрекъснато докато започне да придобива цвят на карамел, добавят се натрошени ядки и е готово :)

Гофретите се правят според указанията на гофретника ви :) Печем до готовност и сервираме с карамела и домашен течен шоколад :)

Да ви е сладко!

1 коментар:

  1. Здравейте! топъл поздрав.
    Блогът ви изглежда добре.

    Надявам се получат успеха през цялото време.

    ОтговорИзтриване