Фъстъчени парички*
*копирам оригиналната рецепта от коледна брушура на Др. Йоткер. Моите се понадуха повечко и нямах време да ги чакам още време във фризера. Много са вкусни!
Продукти:
Тесто:
250 g пшенично брашно
1 пакетче бакпулвер
Dr. Oetker
100 g захар
1 щипка сол
125 g меко масло/
маргарин
1 яйце
Допълнително:
100 g фино натрошени
безсолни фъстъци
2 ч.л. пресято какао
Dr. Oetker
Приготовление: Пресейте заедно брашното и бакпулвера.
Добавете останалите продукти и ги разбъркайте
с миксер, първо на най-ниската, а после
на най-високата степен, до получаване на гладко
тесто. Отделете 2/3 от тестото, размесете го
с фъстъците върху набрашнена повърхност
и оформете рула с диаметър 2 см.
Разбъркайте останалото тесто с какаото и върху
леко набрашнена повърхност разточете кора
с дебелина около ½ см. Всяко руло напръскайте
леко с вода и увийте в тъмната кора.
Оставете рулата на студено за около час,
след което ги нарежете на кръгчета „парички”
с дебелина ½ cm. Наредете ги върху застлана
с хартия за печене тава и печете около 10 мин.
на 180°C при горен и долен нагревател
или на 160°C при горещ въздух.
Съвет: Преди да нарежете на парички
изстудените рула, може да ги напръскате
с вода/прясно мляко и да ги оваляте в сусам,
кокосови стърготини и др.
0 comments:
Публикуване на коментар