Браунис с шоколад и къпини
Този страхотен сладкиш видях от списание GoodFood /брой 62/. Браунито е за истински шокохолици. В оригинал рецептата е с малини, но поради липсата на такива реших да го направя с къпини. Мисля, че с малините ще стане още по вкусно.
Продукти: 200 г черен шоколад, 100 г млечен шоколад, 250 г масло, 400 г захар ( в оригинал е кафява захар, но аз нямах и използвах обикновена бяла), 4 големи яйца, 140 г брашно, 50 г качествено какао на прах, 200 г къпини
Маслото, захарта и шоколада се разтопяват като се разбърква периодично за да не загори. сваля се от огъня и се оставя малко да поизстине след което се прибавят яйцата едно по едно и се разбърква с тел. Прибавят се брашното и какаото и се разбърква. Прибавят се половината от къпините към сместа и се разбърква. Фурната се загрява на 180 градуса. Тавичка 20/30 см се застила с хартия за печене и сместа се изсипва и разпределя. отгоре се поръсва с останалите къпини и се пече 30-тина минути. Реже се на квадрати след като изстине.
0 comments:
Публикуване на коментар